Skip to main content

Makersgeheimen #2

Makersgeheimen #2

sfeerbeeld Makersgeheimen #2

21 mei 2023

 t/m 18 juni 2023

Openingstijden: Dinsdag tot en met vrijdag 10.00 uur – 17.00 uur Zaterdag en zondag 12.00 uur – 17.00 uur

Kunstenaars en ontwerpers in het TextielLab

‘Makersgeheimen’ is terug met een 2e editie! We nemen je opnieuw mee achter de schermen van het maakproces van een 10-tal makers die in 2021 en 2022 in het TextielLab hebben gewerkt. Ontdek hoe hun ideeën worden geboren en alle stappen die ze hebben genomen om tot het uiteindelijke werk te komen. Volg de kunstenaars en ontwerpers vanuit hun studio tot in het lab waar de samenwerking met onze specialisten begint.

Makers, experts én machines gaan tot het uiterste

In ‘Makersgeheimen #2’ ervaar je hoe de ideeën van de makers worden geboren en waar ze in intensieve samenwerking met de experts van het TextielLab worden uitontwikkeld. De expo toont werk van een 10-tal kunstenaars, modeontwerpers en productontwerpers: Fransje Gimbrère, Indré Svirplyté, Joana Schneider, JAS&CAL, Leonie Schneider, Melonit, Mercedes Azpilicueta, Raw Color, Sofie Leenen en Yamuna Forzani. Ze werken in opdracht, voor de eigen artistieke praktijk, voor een bijzondere expositie of onderzoeken nieuwe technische mogelijkheden voor de industrie. In Research & Development projecten dagen makers de experts en de machines uit om tot het uiterste te gaan. Elk maakproces is een avontuur, met experimenten, het zoeken naar oplossingen en het nemen van besluiten. ‘Makersgeheimen #2’ toont ook de samenwerking tussen de maker en de technische expert. Hoe is de rolverdeling en wat leren ze van elkaar?

 

Check voor je naar deze expositie/tentoonstelling gaat altijd eerst even op de website van de locatie voor de actuele openingstijden.

Adres:

Goirkestraat 96
5046 GN TilburgVolg ons!

Close

Klik hieronder en blijf geïnformeerd!