Skip to main content

Verdraaid transparant! Van oude techniek naar hedendaags beeld

Verdraaid transparant! Van oude techniek naar hedendaags beeld

sfeerbeeld Verdraaid transparant! Van oude techniek naar hedendaags beeld

17 juni 2023

 t/m 30 juli 2023

Openingstijden: Dinsdag t/m zondag 13.00 – 16.00 uur

Vanaf 17 juni is de tentoonstelling ‘Verdraaid transparant! Van oude techniek naar hedendaags beeld’ te zien in het Leids Wevershuis. Ruim 20 jaar is kunstenaarscollectief EXPERIKANT actief.

Een overzichtstentoonstelling van kunstenaarscollectief Experikant

Rinie Verhaegh Red Line foto Wil Kouwer ExperikantHet streven van de 7 leden is om door te experimenteren, met behulp van materialen die niet altijd voor de hand liggen, nieuwe wegen te bewandelen en grenzen te overschrijden. Ieder lid past op een eigen manier de kantklostechniek toe in haar werk.

Kanttechnieken op een vrije manier toepassen, betekent zoeken naar vorm, structuur en transparantie. Bij transparantie moet ‘open en dicht’ in balans zijn. Welk materiaal gebruikt of welke vorm ook toegepast wordt, het is een boeiende zoektocht om dat in het werk te realiseren. Er hoeft geen draaiing of kruising, de basishandeling voor het maken van kloskant, aan te pas te komen om toch kantachtig te zijn. Door te experimenteren met onorthodox materiaal en te spelen met vormen, zoeken de leden naar een nieuw en verrassend beeld van hun werk.

Het collectief werkt regelmatig met thema’s naar een tentoonstelling toe. Een hoofdkleur kan daarbij als basis gekozen worden. Deze begrenzingen zijn tegelijkertijd een uitdaging om vernieuwend te willen zijn.

De leden van Experikant zijn:
Bets van Zeijl, Ineke de Vries, Hetty de Vries, Rinie Verhaegh, Mimi Libregts, Frederike Drop en Truus Buijs.

Ineke de Vries detail Vertakking 2014 2048x1536 Experikant

Check voor je naar deze expositie/tentoonstelling gaat altijd eerst even op de website van de locatie voor de actuele openingstijden.

Adres:

Middelstegracht 143,
2312 TV LeidenVolg ons!

Close

Klik hieronder en blijf geïnformeerd!