Skip to main content

De Landelijke Weefdag van WEEFNETWERK

sfeerbeeld blog de Landelijke Weefdag van WEEFNETWERK

Een mooie herfstdag met een laagstaande zon. We kwamen geheel in stemming aan bij ‘De Schakel’ in Nijkerk.

Omdat er heel veel leden van ‘Netwerk’ deze happening mee wilden maken werden de bezoekers in twee groepen ingedeeld zodat iedereen een zitplaats kon bemachtigen bij de lezingen.

Groep B was de tweede groep die opgeroepen zou worden voor de lezingen van Riek Bruggink en Theo Rooden. Daarom zijn we eerst maar gaan shoppen bij alle leveranciers. (Gelukkig waren ze er weer!) Dat shoppen is wel heel verleidelijk. Vraag maar aan……. Na veel aarzelen èn een afkoelingsperiode is ze toch gezwicht voor heel mooie breiwol! (En breien kan ze! De ene trui is nog mooier dan de ander!) Twee anderen van ons groepje gingen ook voor de bijl en om in het west-fries te zeggen: "Ze waren er hiel bloid mee!"

LWD 2022 werk AnnetAnnet heeft haar werk opgesteld. Zij had zich opgegeven om werk te maken voor het thema van dit jaar: “Structuur”. Hebben de aanwezigen goed gekeken?

Daar was de gong voor onze eerste lezing.
Theo Rooden weeft nog maar 4,5 jaar! Maar wat maakt hij mooie dingen! Zijn ontwerpen worden uitgevoerd op een damastgetouw. De rode draad in zijn verhaal is “ontwerpen”. Hij heeft een heel archief aan foto’s, artikelen, boeken, etc. Als hij een onderwerp in zijn hoofd heeft loopt hij dit archief helemaal na en bekijkt alles door de ogen van het onderwerp. Dan gaat hij tekenen op de computer en komt zo tot vele ontwerpen waarin weer geschrapt wordt tot hij er enkelen over heeft. (Zie het blad ‘Weven’, oktober 2022, blz. 10.) 

Om al deze informatie te verwerken konden we gaan lunchen. Een heerlijke lunch met o.a. de door iedereen geliefde kroketten.

Dan is het weer tijd om alle kramen langs te gaan. Er waren buiten de leveranciers om, ook opstellingen van ‘Parabool’, Weefkring Woerden, Verwarringsgroep Sructuren en een kraam met band- en kaartweefsels. Kijk maar weer naar de foto’s! De bandenweefsters Marieke Kranenburg en Arina Prak stralen erover! De leidsters van Parabool doen er niet voor onder.

De volgende lezing werd gehouden door Riek Bruggink. Ook bij haar was ‘de rode draad’ hoe zij tot ontwerpen komt. (Zij heeft bij ons een lezing gehouden over haar werk.) Haar lezing èn haar verhaal bij ons kwam erg overeen. Dat is maar goed ook want dan onthouden wij dat tenminste beter!
Op tafels lagen voorbeelden van haar werk. Stuk voor stuk heel mooi.

LWD 2022 werk Riek Bruggink 1 LWD 2022 werk Riek Bruggink 2 

En dan is de dag weer voorbij en gaan we naar huis. Tenminste………………………….Als je de parkeergarage uit kunt komen!!!!!
Dat is echter weer een heel ander verhaal.

Geschreven door Pien van der BurgWil je op de hoogte blijven?

Laat hieronder je naam en e-mail adres achter en ontvang regelmatig informatie van ons via onze nieuwsbrief.

Een paar uitgelichte projecten van onze leden

Volg ons!

Close

Klik hieronder en blijf geïnformeerd!