Skip to main content

Landelijke dag Weefnetwerk

sfeerbeeld Landelijke dag Weefnetwerk

De landelijke weefdag in Barneveld was op zaterdag 9 november 2019. Het was weer een feestdag!

Wij vertrokken al om 7.30 uur vanaf de Mac Donald Enkhuizen, naar de stad van de kippen, eieren en advocaat. We hadden er zin in.
We waren goed voorbereid, want we hadden de werkstukken van onze weefkringleden, keurig op kleur en maten, van tevoren gesorteerd thuis opgesteld en er een mooi geheel van gemaakt. Foto’s van genomen en zo wisten we dus precies hoe we alles gingen op stellen, Door deze werkwijze lukte dat in Barneveld in een sneltreinvaart! Bij de Weefkring Hoorn, kon je dus letterlijk voor en achter de kraam langs.

                Na de koffie kwam het moment waarbij we alle tafels konden bewonderen waarop alle weefkringen zich met hun werk van het afgelopen jaar presenteerden. Veel vrij werk, waaronder de resultaten van technieken en thema’s van de vele cursussen. 

Bij de leveranciers kon iedereen zich verlekkeren aan de vele garens en eventueel nieuwe garens aanschaffen. Op het textielplein, waar ook demonstraties werden gegeven in verf- en printtechnieken op stof en vilt, kon je rustig rond kijken. Ook met quilten, boro techniek, Japans borduren enz. kon je kennis maken. 

Om 11 uur tijd om te zitten, te kijken en te luisteren naar de dia presentatie van kunsthistorica Sanny de Zoete met het thema “wil je ook blijven eten?” Ze is verzamelaarster van linnen en damast en speciaal van antiek damast. Ze vertelde hoe ze tot een ontwerp kwam. Ook heeft ze opdrachten uitgevoerd voor kerken, kastelen en het koningshuis. Dit alles was bijzonder interessant.

De 2e lezing verzorgd door Jolanda Rietdijk, was ’s middags. Jolanda ontwerpt weefsels en weeft stoffen om er kleding met een knipoog van te maken, omdat het vaak op meerdere manieren te dragen is. Na afloop konden we haar geweven stoffen bekijken en showde ze de door haar gemaakte mantels, die ze op verschillende manieren om zich heen drapeerde.

Na afloop van deze lezing volgde de uitreiking van de prijs van de wedstrijd zwart-wit. De weefkring uit Groningen, Het Hoge Land, won de prijs van de weefkringen met als thema: De Wadden. (zeker verdiend vonden wij). Het thema voor de Landelijke dag 2020 wordt:
De 4 elementen.
Water-Vuur-Land-Lucht
Aquablauw-rood-groen-blauw
Na de afsluiting om 4 uur hebben we samen onze tafel ontruimd, alles weer in de auto gepakt.


Groeten, LoesWil je op de hoogte blijven?

Laat hieronder je naam en e-mail adres achter en ontvang regelmatig informatie van ons via onze nieuwsbrief.

Een paar uitgelichte projecten van onze leden

Volg ons!

Close

Klik hieronder en blijf geïnformeerd!