Skip to main content

Weversmarkt 2022 gaat écht gebeuren!

sfeerbeeld Weversmarkt 2022 gaat écht gebeuren

Na drie jaar is de Weversmarkt eindelijk weer een feit! Op 20 juli staan er bijna 150 kramen op de Grote en de Kleine Noord in Hoorn.

De Weversmarkt in Hoorn is dé plek om naar toe te gaan voor iedereen die graag creatief is met draadjes!

Zoals bekend hebben we ons 'eigen' plekje op de Grote Noord ter hoogte van het voormalig gebouw van V&D. Daar staat Weefkring Hoorn met twee kramen.

voddenweven 04Een aantal leden van onze weefkring demonstreren met voddenweven, bandweven en het herdersweefsel. Bandweven is een prachtige techniek dat op een speciaal daarvoor ontwikkeld bandweefgetouw gedaan wordt. Voddenweven is tegenwoordig erg actueel en geliefd omdat het een ideale techniek is om duurzaam bezig te zijn en oude kleding en lappen te recyclen. Kortom weven is een prachtige ambacht, dat tegenwoordig erg in trek is. Kom gerust eens kijken!

Bent u op zoek naar een cadeautje voor een verjaardag? Wij verkopen placemats, onderzetters e.d., allemaal door onze leden zelf geweven. Elk presentje is uniek!
Zoekt u een geweven artikel om cadeau te doen? Bent u op zoek naar boeken of tijdschriften over weven? Dan bent u bij ons aan het goede adres!

Ook aan de kinderen hebben wij gedacht: zij kunnen in onze kraam een bloem leren weven, die ze mee naar huis mogen nemen.

Tot ziens op 20 juli in de kraam van Weefkring Hoorn!!Wil je op de hoogte blijven?

Laat hieronder je naam en e-mail adres achter en ontvang regelmatig informatie van ons via onze nieuwsbrief.

Een paar uitgelichte projecten van onze leden

Volg ons!

Close

Klik hieronder en blijf geïnformeerd!